michelle la vallette presentatrice en trouwambtenaar illustratie

“Enthousiasmeren is mijn superpower!”

Mijn naam is Michelle, maar iedereen noemt me Mies! Ik was vroeger niet weg te slaan van de verkleedkist en op vakantie stond ik vooraan bij de mini disco. ’S nachts sloop ik op mijn tenen naar de kamer van mijn zusje, om haar weer mee terug te nemen naar mijn ‘grote bed’. Vond ik gezelliger! Ik houd van alles wat voelt als vrijheid: weekendjes weg, dansen, skiën, varen, auto rijden, plannen maken en wandelen in de bossen. Ik ben mama van Milou en ben al meer dan 15 jaar samen met mijn vent, Lou.

Contact
Amanda

“Wat een leuk en sprankelend persoon ben jij. Ik heb je bij een event zien spreken! Je bent heel vriendelijk en luistert ook goed!”

Reizen, dromen en de wereld van toneel

Na de artiestenopleiding in Tilburg studeerde ik verder aan de HAN in Nijmegen, Culturele en Maatschappelijke Vorming. De laatste 3 maanden van mijn opleiding bracht ik door in de sloppenwijken van Kaapstad, waar ik plezier maakte met de kinderen op een naschoolse opvang. We dansten veel, droomden over de toekomst en ik nam hen mee in de wereld van toneel. Na mijn opleiding ben ik 9 jaar jongerenwerker geweest met opdrachten in alle wijken van Tilburg, Hilvarenbeek en Dordrecht. Ook ben ik in landen als Kazachstan, Zuid-Afrika en in (bijna) alle landen van Oost-Europa geweest om mijn kennis te verbreden. De laatste periode bij ContourdeTwern heb ik als teamleider gewerkt.

over michelle reizen dromen en de wereld van toneel ft

Een mevrouw komt drijfnat binnen tijdens een event. Ze doet haar jas uit en kletst volop met haar collega met wie ik een praatje sta te maken. ‘En jij? Bende gij er een van binnen of van buiten?’ vraagt ze aan mij. Ik moet lachen, stel me voor en vertel dat ik vandaag hun event aan elkaar mag ‘lullen’. Ze lacht en het ijs is gebroken. Aan het einde van de dag loop ik nog een rondje door het publiek om te checken hoe de dag is geweest. ‘Kik, daar bende. Kind, het lijkt alsof ge hier al jaren bent hoor. Ge kunt er zo ene van binnen zijn.’

over michelle
over michelle la vallette

Het is donderdagochtend en ik ben een kantoorruimte overhoop aan het halen. Een week daarvoor kreeg ik een telefoontje van een gestreste teamleider: ‘Michelle, ik heb volgende week een teamdag georganiseerd en nou belt vandaag de locatie ineens af! Kun jij alsjeblieft helpen?’ Tuurlijk, kan ik dat! We bouwen het kantoor om tot legerbasis, huren laserpistolen en de rest van de dag duiken we dieper in het thema verbinding. Zo gezegd, zo gedaan. De brompot van het gezelschap, een oudere man, de IT’er van het bedrijf komt naast me staan tijdens de borrel. ‘Meid, ik had er helemaal geen zin in, in deze ongein, maar je hebt me verrast. Jij hebt ons echt allemaal gezien, he?!’

Owner of

Coco Events
The Fem Club

Al deze ervaringen maken mij de Mies die ik nu ben op de bühne. Naast mijn eigen onderneming ben ik mede-eigenaar van twee andere ondernemingen namelijk COCO Events en The Fem Club.

COCO Events
Bij COCO Events organiseren we evenementen met een perfecte balans tussen creativiteit en professionaliteit. We richten ons op zakelijke events en bruiloften. Binnen COCO Events ben ik de conceptontwikkelaar. Samen hebben wij een bak aan ervaring in het organiseren van events. Met meer dan 40 partners in ons bestand maken wij van ieder event of bruiloft iets unieks.
Meer weten? Lees dan verder op cocoevents.nl

The Fem Club
Samen met mijn compagnon Marley organiseren wij netwerkbijeenkomsten voor vrouwelijke ondernemers. Met deze community delen we ervaringen uit, inspireren we elkaar en leren we bij van experts op allerlei gebieden.
Een keer aansluiten? Neem een kijkje op thefemclub.nl

Enkele opdrachtgevers
  • logo zorgbelang brabant
  • logo van eerd
  • logo sport in tilburg
  • logo contour de twern
  • logo gemeente tilburg
  • logo bm nail skin care
  • logo bibliotheek midden brabant
  • logo bj